“Фолксваген” се отказа от нов завод в Турция

Сподели

Причината е, че коронавирусът е довел до спад в търсенето на автомобили по света.

“Фолксваген” спря плановете си за изграждането на нов автомобилен завод в Турция, съобщи водещият германски бизнес вестник “Ханделсблат”.“Причината е, че коронавирусът е довел до спад в търсенето на автомобили по света“, обясниха от централата на концерна във Волфсбург. Предвиждаше се заводът да бъде изграден край Маниса, намираща се недалеч от третия по големина град в Турция Измир. В съобщение на концерна се казва още, че в момента няма необходимост от изграждането на нова мощност. Тази информация е потвърдена и от Турция. 

“Фолксваген“ бяха подложени на сериозна критика заради намерението си да построят новия завод на стойност над 1 милиард евро именно в Турция. Решението на концерна беше тълкувано като подкрепа за управлението на президента Ердоган, който е обвиняван в нарушение на човешките права както в страната си, така и в чужбина, където турската армия провежда военни операции. 

В Турция в момента работят около 7000 германски фирми, както средни, така и големи от ранга на “Сименс“, “Дойче Банк“ и “Алианц“, припомня “Ханделсблат“. 

информация канал 3

снимка pixabay

КОПИРАНЕТО НА СЪДЪРЖАНИЕТО Е ЗАБРАНЕНО