CSCS Карта

Сподели

CSCS е начин за сертифициране на уменията в строителната индустрия във Великобритания . Картата е сертификат, показващ, наличие на необходимите квалификации и обучение по безопасност и здраве на труда. Онлайн приложенията са по-бързи и удобни от всички други средства за заявление на тази квалификационна карта. Преди да започнете онлайн заявление, уверете се, че имате:

  • Снимка в паспорт в стил на главата и раменете на бял фон
  • Сканирано копие на вашия сертификат за квалификация или доказателство, че сте регистриран, за да завършите призната квалификация, свързана със строителството, свързана с професията ви.
  • Сканирано копие на вашия сертификат за преминаване за съответното ниво на тест за здраве, безопасност и околна среда на CITB и датирано през последните 2 години.
  • Кредитна или дебитна карта за плащане на таксата за кандидатстване в размер на £ 36.

Моля, обърнете внимание: CSCS картите могат да бъдат подновени до 6 месеца след изтичането им. Можем ли да поискаме да се върнете на уебсайта през новата година и да започнете да кандидатствате.

ВИДОВЕ CSCS КАРТИ

КАНДИДАТСТВАЙ ЗА CSCS КАРТА

Изисквания за карта
Можете да кандидатствате за тази карта, ако имате:

  • RQF Level 1 / SCQF Level 4 Award за здраве и безопасност в строителна среда.
  • SCQF сертификат за здравословни и безопасни условия за безопасност на ниво 5 от REHIS.

Пример

  • За обща строителна работа като работник можете да кандидатствате за зелена карта.
  • Квалификация ниво 2 (NV, NVQ, QCF) можете да получите карта на Blue Skilled Worker
  • Квалификация ниво 3 (NV, NVQ, QCF) можете да кандидатствате за карта Gold Advanced Craft

За да разберете как да вземете тези квалификации, свържете се с местния колеж за допълнително образование, център за обучение или Jobcentre Plus.

Всички кандидати трябва да преминат тест за здраве, безопасност и околна среда на CITB. CSCS не са в състояние да издадат работнически карти срещу алтернативни обучителни курсове и квалификация, докато не получим потвърждение от екипа на стандартите за обучение на CITB, че курсът или квалификацията отговарят на общоприетия стандарт за трудовите професии.

Алтернативите на квалификацията Level 1 / SCQF Level 4 и SCQF Level 5 може да не са квалификации за цял живот. Това би могло да означава, че на учащия ще се изисква да завърши опреснителен курс на всеки 3-5 години, преди да може да поднови своята работна карта.

Ако сте придобили квалификацията си в чужбина, ще ви е необходима декларация за сравнимост на вашата квалификация.

Как да кандидатствам?

100 примерни въпроса от теста

снимка pixabay.com

КОПИРАНЕТО НА СЪДЪРЖАНИЕТО Е ЗАБРАНЕНО