Германия инвестира 62 млрд. евро за модернизиране на ж.п. системата си

Сподели

Инвестициите ще бъдат насочени към “замяна на остарели инсталации”

Германското правителство във вторник се съгласи да налее 62 милиарда евро за модернизиране на системата на железопътната си мрежа, като част от по-широк план за подбуждане на пътниците да изберат по-екологични възможности за обществен транспорт.

“Току-що подписахме най-важната програма за модернизация някога в Германия”, заяви министърът на транспорта Андреас Шойер и добави, че “това е десетилетието за железопътния транспорт”.

Освен огромната сума от държавата, германският железопътен оператор Дойче Бан също ще внесе допълнителни 24 милиарда евро в програмата за подновяване.

Инвестициите ще бъдат насочени към “замяна на остарели инсталации”, подобряване на достъпа на пътници с увреждания, както и обновяване на железопътните мостове, каза Шойер.

Да накараме повече хора да преминат към влакове вместо по-замърсяващите автомобили или самолети е централна дъска на правителствения пакет за климата, чиято цел е да помогне на Германия да намали емисиите си с 55 процента до 2030 г. спрямо нивата от 1990 г.

информация канал 3

снимка pixabay

КОПИРАНЕТО НА СЪДЪРЖАНИЕТО Е ЗАБРАНЕНО