Италия разпуска от днес училищата и университетите заради коронавируса

Сподели

Принудителната ваканция е до 15 март.

Италия затвори от днес училищата и университетите заради епидемията с коронавирус, като мярката е до 15 март. “Ние сме силна държава, която не се предава – това е в нашите гени“, заяви във видеообръщение премиерът Джузепе Конте в своя профил във Фейсбук. “Борбата с коронавируса няма политически цветове, това е борба, която има нужда от всички нас, тя трябва да обедини цялата нация“.

Експертите са изразили съмнения доколко ефикасно е затварянето на училищата, но решението е взето от управляващите. “Отменят се събития, манифестации и спектакли от всякакъв род, вкл. Тези в кината и театрите, събирания, събирания – публични или частни, при които не се спазва установената дистанция за сигурност от един метър“, се казва в декрета, подписан от премиера Конте.

Последните данни за Италия са за 2706 заразени с коронавирус – от тях 443 само за последния ден, 107 са починалите, от тях 28 за последното денонощие, съобщи агенция АНСА, която цитира шефа на Гражданска отбрана Анджело Борели.

276 души са излекуваните – със 116 повече за последния ден, което е увеличение от 72,5%, най-висок ръст на излекуваните от последните дни.

КОПИРАНЕТО НА СЪДЪРЖАНИЕТО Е ЗАБРАНЕНО