Нова далавера при карантина: Куче под наем за разходка навън

Сподели

Най-добрият приятел на човека – кучето, го спасява от домашния затвор по време на строгото извънредно положение в Испания, съобщи АФП. И докато в Италия няма пълна забрана за излизане за кратка разходка и разкършване, в Испания разходката на кучето се превръща в билет за излизане навън. 

От събота в Испания бе въведено извънредно положение в опит да се спре разпространението на коронавируса, който към момента е заразил над 17 000 испанци. “Един собственик на куче ми сподели как някакъв човек му изпратил запитване дали може да наеме кучето за разходка“, споделя Луис Фе. “Ако някой иска да излезе навън на разходка, може да му дам под наем моето куче“, това се предлага в една от рекламите в испански онлайн сайт за обяви. 

“Излизаме по-често, но за по-кратко“, обяснява Луис Фе, 49-годишен учител, който разхожда своето бордър коли Дара край църква в Мадрид. По думите му и другите собственици на кучета се възползват от тази възможност за разнообразяване на скуката вкъщи. 

В Северна Испания хитрец опита да преметне дебнещите по улиците полицаи и военни, като излезе да разхожда уж куче, а всъщност закачена на каишка играчка куче. Полицията обаче го разкри, което съсед записа от балкона на съседна жилищна сграда, след което го пусна в социалните мрежи.

информация канал 3

снимка pixabay

КОПИРАНЕТО НА СЪДЪРЖАНИЕТО Е ЗАБРАНЕНО