Куче спаси стопаните си от отровен газ, държало се неадекватно

Сподели

Ако не била неговата реакция, опасният газ можел допълнително да се натрупа и да застраши както неговия, така и живота на стопаните му.

Семейство от град Зиланд в щата Мичиган беше спасено от опасен теч на отровния газ въглероден окис, благодарение на необичайното поведение на 13-годишното им куче Раскъл, съобщи агенция ЮПИ. Даян и Гари Смит забелязали, че техният домашен любимец дава признаци на летаргия и се държи абсолютно неадекватно. Стопанката го викала няколко пъти, изкушавала го с лакомства, но Раскъл стоял легнал в кухнята и на нищо не реагирал. Тогава семейство Смит завело кучето си от породата кокапу на ветеринар. Лекарят нищо не му открил, Раскъл живнал, но когато го прибрали вкъщи отново изпаднал в летаргично състояние. Даян се обадила по телефона на своята най-близка приятелка, за да ѝ сподели проблема. 

 Тогава съпругът на познатата подсказал на семейство Смит веднага да напуснат дома си. “Сигурно става дума за въглероден окис!”, отсякъл мъжът. Съветът бил изпълнен и кучето веднага се оправило на свежия въздух. Оказало се, че в къщата има теч на опасния газ от новозакупената им печка-камина. Количествата му били малки, за да задействат сензора на алармата им, но били напълно достатъчни, за да извадят от кондиция Раскъл. Ако не била неговата реакция, опасният газ можел допълнително да се натрупа и да застраши както неговия, така и живота на стопаните му.

информация на канал 3

снимка pixabay

КОПИРАНЕТО НА СЪДЪРЖАНИЕТО Е ЗАБРАНЕНО