Уникално! Майка се срещна отново с мъртвата си дъщеричка чрез виртуална реалност (ВИДЕО)

Сподели

Липсваше ми, каза тя на компютърно генерираната си шестгодишна дъщеря, като ръцете ѝ се движеха, за да я гали по косата.

Гарнирано със сълзи повторно събиране между майка и мъртвата ѝ дъщеря чрез виртуална реалност за южнокорейска телевизия се превърна в онлайн хит, съобщи Франс прес. 

Кадрите започнаха с това, че момичето – починало от левкемия през 2016 г. – се появява иззад купчина дърва в парк, сякаш играе на криеница. “Мамо, къде беше?”, пита тя. “Много ми липсваш. Липсвах ли ми?” Със стичащи се по лицето ѝ сълзи, Джан Ли Сун се протегна към нея, обгърнат от емоция. 

“Липсваше ми На Йеон”, каза тя на компютърно генерираната си шестгодишна дъщеря, като ръцете ѝ се движеха, за да я гали по косата. Но в реалния свят Джан стоеше пред студено зелен екран, носеше слушалки за виртуална реалност и чувствителни при допир ръкавици, с медальон на врата, в който имаше пепел на дъщеря ѝ. Понякога камерата се прехвърляше върху съпруга на Джан и трите им оцелели деца, триейки техните сълзи. Д

еветминутният клип на документалния филм на Munhwa Broadcasting Corporation (MBC) „Срещнах се с теб“ е гледан повече от 13 милиона пъти на седмица в Youtube. 

Много зрители предложиха на Джан своята съпричастност и подкрепиха новаторската концепция. “Майка ми неочаквано почина преди две години и ми се иска да мога да я срещна през виртуалната реалност”, каза един. Но медийният експерт Парк Санг Хон заяви, че документалният филм представлява експлоатация на личната болка. За създаването на виртуалната На Йеон са били необходими осем месеца на заснемане и програмиране, но създателите на документалния филм настояват, че излъчването е предназначено да “утеши семейството”, а не да популяризира виртуалната реалност в Южна Корея. 

Технологията представи “нов начин за запазване на близките в паметта ни”, каза един от продуцентите пред репортери. Самата Джан – която е татуирала на ръката си името на дъщеря си и датата на раждането ѝ, се надява програмата да „утеши“ другите, изгубили близки. “Въпреки че беше много кратко … Бях наистина щастлива в момента”, написа тя в блога. 

По време на излъчването двете седнаха на маса, за да отпразнуват липсващите рождени дни на На Йеон, пеейки заедно “Щастлив рожден ден”. Преди да духне свещите, На Йеон отправи пожелание майка ѝ да спре да плаче.

информация на канал 3

снимка youtube

КОПИРАНЕТО НА СЪДЪРЖАНИЕТО Е ЗАБРАНЕНО