Мръсен въздух, отказвания и колабирал подавач на Australian Open

Сподели

Притеснения преди първия турнир от Големия шлем за сезона.

Притесненията около провеждането на първия турнир от Големия шлем за сезона стават все по-големи заради замърсения въздух в Мелбърн.

Подавач на квалификациите на Australian Open колабира, а тенисистката Далила Якупович се отказа от двубоя  си срещу Щефани Фьогеле при резултат 6-4 5-6 заради задушаване.

В същото време Южени Бушар се оплака от болки в гърдите, докато диша, но все пак победи китайката Ю с 4-6 7-6(4) 6-1.

Мария Шарапова обаче не доигра мача си от демонстративния турнир Kooyong Classic, като двете с Лаура Зигемунд се разбраха да не играят повече при резултат 6-7(4) 5-5.

Замърсеният въздух в Австралия е вследствие на мащабните горски пожари, които започнаха на източното крайбрежие на Австралия още в средата на октомври миналата година. Огънят обхвана големи райони в югоизточната част на континента в щатите Нов Южен Уелс и Виктория, няколко региона на южното крайбрежие. В резултат на пожарите на континента са унищожени повече от 8,5 милиона хектара гора, около 3 хиляди жилищни сгради и над 6 хиляди административни и битови сгради. При пожара са загинали 26 души, включително петима пожарникари. Според някои съобщения в резултат на пожарите са умрели повече от 1 милиард животни.

Още в началото на януари Новак Джокович призова за отменяне на Australian Open заради бушуващите пожари в Австралия

Засега няма изгледи Australian Open да бъде отложен. Състоянието на въздуха зависи от ветровете, така че се очаква да има и добри, и лоши дни на първия турнир от Големия шлем за сезона.

информация канал 3

снимка pixabay

КОПИРАНЕТО НА СЪДЪРЖАНИЕТО Е ЗАБРАНЕНО