Мъж от Бавария обвинен в надраскване на 642 коли

Сподели

Размерът на причинените вреди се оценява на около 930 000 евро

Мъж се яви пред баварски съд по обвинение в надраскване на над 600 автомобила. Полицията, която създаде специален отдел за разследване на жалбите на пострадалите собственици, заяви, че са хванали заподозрения в деянието след дълго разследване и получена информация от очевидци.

26-годишеният мъж се яви пред съда в германския град Швайнфурт, обвинен в нанасяне на щети на стотици автомобили, след като като е надраскал боята им.

Заподозреният е обвинен в поредица от престъпления срещу собствеността между февруари и април 2018 г., за това, че използвайки остър предмет е надраскал 642 различни превозни средства. Размерът на причинените вреди се оценява на около 930 000 евро, съобщи „Дойче Веле”.

Полицията разследва инцидентите в района на Долна Франкония и дори създава специална комисия за разкриване на “драскача на автомобили”.

Първоначално прокурорите обвиниха младежа, че е нанесъл щети на 1 700 превозни средства – причинявайки щети от 2,3 милиона евро – но съдът отхвърли тези обвинения поради липса на доказателства.

информация на канал 3

снимка facebook

КОПИРАНЕТО НА СЪДЪРЖАНИЕТО Е ЗАБРАНЕНО