От 3 юни Италия премахва забраната за пътуване в чужбина

Сподели

От 18 май гражданите ще могат да пътуват вътре в регионите без никакви ограничения.

Правителството на Италия ще отмени забраната за придвижване между регионите, както и влизането и излизането в и от страната от 3 юни, пише в прессъобщение на кабинета, публикувано на официалния правителствен сайт. 

С въвеждането на карантината в средата на март Италия ограничи драстично придвижването между отделните области и вътре в тях. Пътуванията бяха разрешени само при служебна необходимост, за лечение и при извънредни случаи. От 4 май на италианците беше разрешено да посещават близките си в рамките на един регион. 

Според публикацията на правителството, от 18 май гражданите ще могат да пътуват вътре в регионите без никакви ограничения. До 2 юни остава в сила забраната за придвижване с личен или обществен транспорт в регион, различен от този по местоживеене, както и пътуването зад граница, с изключение на установена служебна необходимост, при възникнали извънредни обстоятелства или по здравословни причини.

След 3 юни придвижването между отделните региони може да бъде ограничено само с решение на държавата, в зависимост от епидемиологичната обстановка в страната.Същите правила ще важат и при пътуване в чужбина.

информация канал 3

снимка pixabay

КОПИРАНЕТО НА СЪДЪРЖАНИЕТО Е ЗАБРАНЕНО