Руснак спечели милиард рубли от лотария

Сподели

Печелещ 1 млрд. рубли (около 1,5 млн. евро) лотариен билет купен в село Юдино край Москва, съобщиха на РИА Новости от „Столото“.

На 1 януари стана известно, че първият милиардер от лотарията вече е факт в Русия – победителят в новогодишното разиграване на късмета. Името му все още не е известно, но от „Столото“ разчитат да се появи скоро и да разкаже как смята да управлява огромната си печалба.

“Победителят все още не се е свързал, но „Столото“ се надява, че информацията за мястото на покупката ще ускори обявяването на милиардера. Киоскът на лотарията, където продадоха билета за милиарда, се намира в търговски център в село Юдино, област Одинцово, област Москва”, казаха от пресслужбата.

Билет с номер 131626314944 бил продаден на 13 декември, седем минути преди затварянето на пункта за продажба, посочват от “Столото”.

Населението на Юдино е под 1300 души.

За да получи печалбата си, милиардер трябва да отиде в лотарийния център, където ще изготвят всички документи. Печалбата (без данък върху дохода от 13 процента) ще му бъде прехвърлена в рамките на шест месеца.

статия на канал 3

снимка pixabay.com

КОПИРАНЕТО НА СЪДЪРЖАНИЕТО Е ЗАБРАНЕНО