9 убити и 5 ранени в наргиле-барове в Германия, намериха стрелец мъртъв в дома му

Сподели

Полицията отказва всякакви подробности за мотивите и за жертвите.

Девет души са загинали при стрелба пред и във вътрешността на два бара с наргилета в град Ханау в западната част на Германия, като убийците са избягали и се издирват, съобщи Би Би Си. Поне още петима души са ранени след като въоръжени нападатели открили огън снощи към 22 ч. местно време (23 ч. българско време).

Първото нападение е в бар “Midnight” в градския център, където жертвите са три, второто – в квартала Кеселщад с петима загинали, сред тях и жена, по информация на “Билд”. Стрелците са избягали в нощта в тъмна кола, двата района са отцепени от полиция, в небето кръжат хеликоптери. В провинция Хесен са пристигнали полицейски подкрепления и от Бавария. 

Според “Билд” жертвите са от кюрдската общност в Германия. Кметът на Ханау Клаус Камински призова хората да не се поддават на манипулации и спекулации. “Аз съм дълбоко шокиран, самият факт, че 8 души загубиха живота си, ме разтърсва“, каза 60-годишният Камински. “Но аз призовавам всички граждани да не се поддават на спекулации, полицията сега трябва да изясни случилото се, а дотогава ние би трябвало търпеливо и предпазливо да чакаме, колкото и трудно да е това“.


От полицията не съобщават никакви подробности за мотивите зад кървавата баня, както и националността на жертвите. В Туитър от пресцентъра на полицията призоваха да не се разпространяват непотвърдени слухове и видеозаписи във връзка с появили се в социалните мрежи информации за трета стрелба в града, каквато не бе потвърдена, и клипове на арестуван млад мъж. 

“Кървавата нощ”, както я нарече “Билд”, идва 4 дни след като при друго нападение с огнестрелно оръжие в центъра на столицата Берлин загина един човек край зала, в която вървеше турско комедийно шоу.Междувременно стана ясно, че заподозрян за стрелбата е намерен мъртъв в дома си, друго тяло е намерено наблизо, съобщиха от местната полиция. “В момента няма индикации, че е имало и други нападатели”, заяви полицията в Туитър. Името на заподозрения все още не е разкрито.

КОПИРАНЕТО НА СЪДЪРЖАНИЕТО Е ЗАБРАНЕНО