Eто бруталната катастрофа на Фернандо Алонсо на Дакар (ВИДЕО)

Сподели

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо оцеля в страховита катастрофа в 10-тия етап от тазгодишното Рали Дакар, което се провежда за пръв път в Саудитска Арабия. Неговата “Тойота” връхлетя с огромна скорост странично на ръба на една огромна коварна дюна, където дебнеха десетки фотографи в очакване на точно това, което се случи.

Колата се преобърна от ръба, превъртя се два пъти надолу, на равното вече загуби инерция и стъпи на четирите гуми. “Тойотата“ първоначално застина, към нея затичаха няколко души, но отвътре им посочиха, че всичко е наред. Само 11 секунди по-късно Алонсо подкара и отпраши нататък.

Оказа се, обаче, че колата е претърпяла доста сериозни повреди, затова се наложи испанецът да спре по-нататък и да изчака авариен камион да я стегне, за да може да завърши, съобщиха от японския тим. Според в. “Марка“ две от гумите са били спукани.

“Добре, добре съм“, увери след края на етапа Алонсо, за когото това е първо участие в екстремната пустинна надпревара. Той не пожела да говори много за страховития инцидент. “Още в началото се обърнахме и така ни тръгна за целия етап, но в крайна сметка се оказа доста добър ден: тук сме, не сме загубили много (време), и съм доволен, че премина един тежък ден“, обобщи испанецът.

При колите във временното класиране води друга испанска легенда, но от ралитата – Карлос Сайнс, който със своето “Мини“ изпреварва с 18:10 мин. втория Ал Атиях (“Тойота“), следван на още 16 секунди от митичния французин Стефан Петерансел (“Мини“), абсолютен рекордьор по победи в Дакар с общо 13 (6 с мотоциклет “Ямаха“, 7 с кола). Фернандо Алонсо е 14-ти на 4:41:32 ч. зад водача.

При моторите начело е американецът Рики Брабец с “Хонда“.

информация на канал 3

снимка facebook

КОПИРАНЕТО НА СЪДЪРЖАНИЕТО Е ЗАБРАНЕНО