Франция победи коронавируса: 11 болни – 11 излекувани

Сподели

Във Франция беше регистриран първият смъртен случай в Европа от болестта, като почина 80-годишен китайски турист.

Париж се справи с разпространението на коронавируса на своята територия, като всичките 11 заразени вече са излекувани. Добрата новина съобщи новият министър на здравеопазването, предаде lupa.bg. 

Във Франция беше регистриран първият смъртен случай в Европа от болестта, като почина 80-годишен китайски турист. “На територията на страната вече няма болни от коронавирус. Болестта не се разпространява. Последният пациент, който беше в болница в Лион, вече се излекува. Може да се върне у дома”, каза Оливие Веран, който пое поста само преди няколко дни. 

Засега Франция не вижда необходимост да затваря границата с най-силно засегнатата европейска страна Италия. Френските здравни власти описаха ситуацията при съседите като “притеснителна”, но допълниха, че евентуално въвеждане на граничен контрол “няма смисъл, защото вируса не се спира пред национални граници.” Иначе, вече в глобален мащаб има над 80 000 заразени, като обаче извън Китай става въпрос за 2491 случая. 

Починали са 2701 души, 2663 от които в Китай. В най-силно засегнатия регион от Китай – провинция Хубей, случаите са 64 786, починалите са 2563. Все още официално няма провинция извън Китай, в която да има повече от 1400 случая. В Хубей обаче има над 7000 случая, които се третират като сериозни и още 1585, които се считат за критични. В понеделник в Китай са починали 71 души от новия коронавирус, обявиха здравните власти в страната, цитирани от АФП.

Това е най-малкият брой жертви за един ден от повече от две седмици. Националната здравна комисия на Китай обяви и регистрирането на 508 нови случая на коронавирус. От тях 499 са в най-силно засегнатата провинция Хубей. Новите случаи регистрирани в понеделник са повече от обявените 409 новозаболели в неделя. 

Нови 60 случая са регистрирани в Южна Корея. Общият брой на заразените нарасна до 893, казват от Корейския център за контрол и превенция на заболяванията. От новите случаи 16 са в югоизточния град Дегу, където е разположена църква, от която се смята, че е започнало масовото заразяване в страната. Други 33 са в провинция Кьонсан-Пукто. Междувременно, Кувейт спря полетите от Италия, Южна Корея и Тайланд заради болестта. В Кувейт има 5 случая на заразата, като се смята, че хората са прихванали болестта в Ирак, вероятно през Иран. В Иран вече обявиха, че 12 души са починали след заразяване с китайския вирус, а 61 са болни. 

информация канал 3

снимка pixabay

КОПИРАНЕТО НА СЪДЪРЖАНИЕТО Е ЗАБРАНЕНО