Болница в Сливен призова близките да си приберат забравен дядо

Сподели

Този случай не е прецедент и в болницата често пациенти биват изоставяни от роднините си.

От областната болница в Сливен призовават близките на изоставен пациент да го приберат, съобщиха от лечебното заведение. 

70-годишният Марин Димитров е бил приет миналата седмица в Отделението по гастроентерология и вчера лечението му е приключило, като е бил изписан. Молят се дъщеря му и сина му да проявят отговорно отношение към своя баща и да се отзоват на призива, се посочва в съобщението. 70-годишният мъж бил от Сливен и имал жилище. 

По думите на директора на МБАЛ “Д-р Иван Селимински” – Сливен, д-р Васислав Петров, този случай не е прецедент и в болницата често пациенти биват изоставяни от роднините си. Налагало се да ги търсят с полиция, чрез социалния работник, дори да се опитват да ги настанят в старчески дом.

Един храноден в болницата струва около 100 лева, посочи той и допълни, че на мястото на един изоставен пациент не може да бъде настанен друг, който има нужда. Най-фрапиращият случай, който си спомня, е за пациентка, настанена в Пулмологично отделение по време на грипна епидемия и останала там четири месеца.

КОПИРАНЕТО НА СЪДЪРЖАНИЕТО Е ЗАБРАНЕНО