Арестуваха жена за симулация на коронавирус в Бразилия

Сподели

Тя излъгала, че се връща от Хонконг, където е работила като бавачка.

Бразилка беше арестувана в Рио де Жанейро, след като симулирала зараза с опасния нов коронавирус, за да се опита да получи приоритетен достъп до здравни грижи в диспансер, предаде Франс прес.

39- годишната жена се явила в диспансера в Копакабана,прочут туристически район, и казала, че има симптоми на коронавируса. Тя излъгала, че се връща от Хонконг, където е работила като бавачка. Така тя мобилизирала вниманието на много лекари и била подложена на серия от изследвания.

Било предупредено и министерството на здравеопазването. В крайна сметка член на семейството на жената издал, че тя никога не е напускала родината си и така се стигнало до ареста ѝ. Засега в Латинска Америка не е регистриран нито един случай на зараза с новия корона вирус.

Същевременно стана ясно, че американските власти са евакуирали от китайския град Ухан над 800 граждани на САЩ, предаде ТАСС, като се позова на съобщение на американския Държавен департамент. Вчера два самолета са излетели от Ухан с американски граждани и близки роднини на хора с разрешение за постоянно пребиваване в САЩ. Всички пътници ще бъдат проверявани от специалисти от федералните Центрове за контрол и превенция на заболяванията

информация на канал 3

снимка pixabay

КОПИРАНЕТО НА СЪДЪРЖАНИЕТО Е ЗАБРАНЕНО