Консулските ни служби постепенно възстановят нормалната си работа

Сподели

Консулските служби на Република България постепенно ще възстановяват нормалната си работа и приемното време за граждани, следвайки постепенно облекчаване на противоепидемичните мерки в отделните държави. Това решение взе Извънредният щаб за ограничаване на разпространението на Ковид-19 в МВнР, който под ръководството на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева направи преглед на работата на задграничните ни представителства в условията на пандемия.

Мисиите ни зад граница ще получат указания постепенно да върнат в пълен обем услугите за граждани в зависимост от конкретната обстановка във всяка приемаща държава.  Ще се спазват стриктно санитарно-епидемиологичните изисквания и изискванията за сигурност. 

Гражданите, които искат да се възползват от услугите, ще открият подробна информация за приемното време, услугите и предприетите мерките на съответната интернет страница на задграничните представителства.

С приоритет ще бъдат обслужвани гражданите с предварително записани, но впоследствие отменени часове.

Германия – Франфуркт, Берлин и Мюнхен

Към поетапно нормализиране на приемното време вече премина генералното ни консулство във Франкфурт, което от 27 април приема българските граждани, а консулската служба на посолството  ни в Берлин предстои да възобнови редовния прием на граждани  от 5 май. Неработни дни обяви Генерално консулство на Република България в Мюнхен на 1 и 6 май 2020 г.

Австрия – Виена

СЧИТАНО ОТ 07 МАЙ 2020 Г. (ЧЕТВЪРТЪК) КОНСУЛСКАТА СЛУЖБА ПРИ ПОСОЛСТВОТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВИЕНА ЩЕ ВЪЗСТАНОВИ РЕДОВНИЯ ПРИЕМ НА ГРАЖДАНИ СЪС ПРИЕМНО ВРЕМЕ: ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК: ОТ 09:00 ДО 13:00 ЧАСА.

Посолства на Република България в Германия

Информация Министерство на Вътрешните Работи

КОПИРАНЕТО НА СЪДЪРЖАНИЕТО Е ЗАБРАНЕНО