Шофиране в условия на корона вирус в Германия. Какво трябва да знаем?

Сподели

Приетите ограничения в Германия заради корона вируса силно ограничават нашето ежедневие.

Предпазни маски в автомобил

Носенето на маска в обществен транспорт и пазаруване в магазините е задължително. При шофиране маската не е задължителна, но нейното носене не трябва да пречи за разпознаваемостта на лицето ви. Въпреки това, при снимка от камера за скорост, ако лицето не може да бъде разпознато, ще бъде търсена отговорност от собственика на автомобила.

Дистанция в автомобил

Спазването на правила за минимално разстояние от 1,5 метра е практически невъзможно. Препоръчително е в един автомобил да пътуват хора от едно и също домакинство .

Шофиране

Федералното правителство на Бавария препоръчва да се излиза, само по уважителни причини. Такива причина са основно посещения при лекар, пазаруване и работа. Подобна наредба в Саарланд беше отменена от държавния конституционен съд във вторник, 28 април. В резултат на това гражданите имат право да напуснат жилището дори и да няма основателна причина при спазване на ограниченията за контакт.

Частично автомивките все още работят и въпреки ограниченията може да почистите личния си автомобил. Зареждането на бензиностанция е препоръчително с ръкавици налични във всяка бензиностанция и минимално отстояние от 1.5 метра по време на плащане.

Сервиз и годишен технически преглед

Всички основни центрове на HU, TÜV, Dekra и GTÜ продължават да извършват проверки на превозни средства. Основната инспекция е абсолютно задължителна. Ако датата за технически преглед е превишена с повече от два месеца подлежите на санкция. В днешните условия федералното министерство на транспорта е предложило на контролните органи този гратисен период да бъде удължен до 4 месеца след изтичане на датата.

Въпреки препоръката, автосеризите не са забранени, но се препоръчва тяхното посещение при възможност да се прави на по-късен етап.

КОПИРАНЕТО НА СЪДЪРЖАНИЕТО Е ЗАБРАНЕНО