Ограниченията за контакт в Германия са удължени до 5 юни

Сподели

Ограничения за контакт да бъде удължен до 05 юни, но мерките вече не са толкова строги. Минималното разстояние от 1,5 метра и задължението за защита на устата и носа на определени места остават. Срещи между различни семейства са възможни отново, при спазване на минималното разстояние. Позволено е да се срещат или посещават роднини по права линия и братя и сестри

СПОРТ

6 май

Детските площадки в Бавария се отварят отново от сряда, 6 май. 

Редица промени и за деца и ученици в Бавария.

11 май

На всички магазини е разрешено да отворят. Отварят врати също и библиотеки, музеи, зоологически градини и ботанически градини автошколи(само с маска на лицето), като се спразват задължителните условия, в големите помещения поне 20 кв.м отстояние.

Безконтактен индивидуален спорт с дистанция (например тенис, лека атлетика, голф и други, ще бъде разрешен отново от 11 май.
В сътрудничество със спортните асоциации и в координация с властите, ще се разработи концепция за по-нататъшно облекчение в спорта.

18 Май

Рестартиране на ресторантьорския сектор, Маркус Зьодер заяви, че заведенията първо ще отворят частите си на открито от 18 май, а от 25 Май да отворят и секциите за хранене на закрито. Ограничават се работното време, броя на гостите.

30 май

От 30 май може да отворят отново хотели и ваканционни имоти. Но при строги хигиенни мерки.

Продължават да бъдат затворени басейни, сауни и спа центрове, фитнеси, кръчми, клубове и дискотеки.

В опит да предотвратят втора вълна на разпространението на болестта, федералните и провинциалните власти се договориха в предварителни разговори, че ако броят на новите инфекции се покачи след облекчаване на ограниченията за обществения живот, незабавно трябва да бъдат въведе отново ограничения.

Бундеслигата може да започне отново през втората половина на май

Повече информация antenne.de, tagesschau.de.

снимка pixabay

КОПИРАНЕТО НА СЪДЪРЖАНИЕТО Е ЗАБРАНЕНО