Първи случай на коронавирус в Германия

Сподели

Здравните власти са идентифицирали лицата, които са били в контакт с пациента и те са получили информация за симптомите на заболяването.

Министерството на здравеопазването на федералната област Бавария потвърди първия случай на коронавирусна инфекция в Германия, пациентът е изолиран. “Мъж от окръг Старнберг е заразен с новия тип коронавирус. Това беше потвърдено от представител на министерството на здравеопазването на Бавария в Мюнхен”, се казва в съобщение, публикувано на уебсайта на баварската агенция. “Пациентът за сега е в добро клинично състояние, той е изолиран и е под лекарско наблюдение”, се казва в съобщението. 

Здравните власти са идентифицирали лицата, които са били в контакт с пациента и те са получили информация за симптомите на заболяването, строгите хигиенни правила и начините за предаване на болестта. В края на декември в Китай избухна огнище на нов вид коронавирус. Общият брой на заразените в континентален Китай достигна над 2835 души, от които 81 починаха. Все повече държави съобщават за случаи на заразени с новия вирус. Световната здравна организация преразгледа оценката си и вече преценява степента на здравна заплаха като „висока“, а не като „умерена“, каквато беше досега.

информация на канал3

снимка pixabay

КОПИРАНЕТО НА СЪДЪРЖАНИЕТО Е ЗАБРАНЕНО